Τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Άϊντα κατά της Κύπρου

Της Αθανασίας Φωτιάδη

O EspenBarthEide είναι ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο και διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού φόρουμ.  

Θεωρώ ότι τρία είναι τα καίρια τρομοκρατικά χτυπήματα του αξιωματούχου του ΟΗΕ που προσβλέπουν στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και φέρουν ακεραία την σφραγίδα του για την διοργάνωση και εκτέλεσή τους. Πυρήνας των τρομοκρατικών χτυπημάτων του Άϊντα είναι η αποσύνδεση του Κυπριακού από το Δίκαιο και την απονομή Δικαιοσύνης με απώτερο σκοπό, την ρύθμιση του έξω από κάθε νομιμότητα και επομένως μετατοπίζοντάς το στη σφαίρα της βαρβαρότητας, όπως συστηματικά μεθοδεύονται όλα αυτά από την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αναλυτικά θα εκθέσω τα γεγονότα κατά την χρονική περίοδο που συνέβησαν:

 1ον) Στις 29-12-2014 στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εγκρίθηκε ψήφισμα με τίτλο << Ωκεανοί και Δίκαιο της Θάλασσας >> το οποίο έλαβε 153 ψήφους υπέρ και μία κατά, αυτόν της Τουρκίας, που ετέθη για άλλη μια φορά σε απομόνωση, αφού αναδείχθηκαν στο διεθνές προσκήνιο οι παράνομες ενέργειές της κατά την άσκηση της επεκτατικής πολιτικής της, αφού προηγουμένως στις 20-10-2014 προέβη στην κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την εισβολή του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους << Barbaros>> στο ελεύθερο τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ στο Νότο. Αυτή η επανατοποθέτηση των κρατών για τον Οικουμενικό και ενιαίο χαρακτήρα της Σύμβασης του Δικαίου της θάλασσας, αποτέλεσε ομολογουμένως μια κορυφαία πράξη του ΟΗΕ, η οποία δεσμεύει όλα τα κράτη, να τηρούν την Σύμβαση και να συμπεριφέρονται ανάλογα με τις Γενικές Αρχές Δικαίου που αυτή περιέχει. Την  δεδομένη ιστορική συγκυρία αμέσως μετά την έκδοση του ψηφίσματος που προανέφερα, ο Άϊντα ο υπονομευτής του Δικαίου και της Δικαιοσύνης πίεζε τον Π.Τ.Δ. Αναστασιάδη για την επανέναρξη των συνομιλιών με το ‘’ψευδοκράτος’’. Με άρθρο μου που έφερε τον τίτλο:            << Κυπριακό: Αμφισβητείται η νομιμότητα της πρότασης Άϊντα για επανέναρξη των συνομιλιών >> επισήμανα ότι η πράξη του Άϊντα προκαλεί προτροπή των κρατών μελών για παραβιάσεις και παράνομες ενέργειες για ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον και καθιστά για άλλη μια φορά έναν Παγκόσμιο Οργανισμό Φορέα Διεθνούς Δικαίου και Ειρήνης αναξιόπιστο, αφερέγγυο και ανενεργό. Δυστυχώς ο Π.Τ.Δ. αντί να αντιταχθεί στις πιέσεις του Άϊντα με δεδομένο ότι η εισβολή του << Barbaros >> στην Κυπριακή ΑΟΖ απέδειξε διεθνώς για άλλη μια φορά ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής και δεν είναι ζήτημα δικοινοτικής διαφοράς, προσχώρησε στις συνομιλίες, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στην ήδη λαβωμένη Κυπριακή Δημοκρατία.

2ον) Παρά το γεγονός της κατάρρευσης ουσιαστικά των συνομιλιών αφού δεν επετεύχθη η ενδιάμεση συμφωνία που επρόκειτο να υπογραφεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2015 στην Ν. Υόρκη όπου σύμφωνα με τα σχέδια των Ευρωατλαντιστών θα καταρτίζονταν ένα κείμενο αρχών (κλείδωμα συγκλίσεων), ο Άϊντα λυσσασμένος για το ναυάγιο, επεδίωξε την αναβάθμιση του ‘’ψευδοκράτους’’ και την εγκαθίδρυση πενταμερούς διάσκεψης στα πλαίσια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, του οποίου προΐσταται, στα τέλη του περασμένου Γενάρη.  (Δες άρθρο <<Η Κύπρος στο απόσπασμα του Νταβός>> http://mignatiou.com/2016/01/i-kipros-sto-apospasma-tou-ntavos/ )

3ον) Προσφάτως ο Α. Μαυρογιάννης δεν κατάφερε να εκλεγεί στην προεδρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τους ελάχιστους 4 ψήφους (έλαβε 90 ψήφους έναντι 94 του ανθυποψηφίου του Πίτερ Τόμσον) εξ’ αιτίας του υπονομευτή του Δικαίου του Άϊντα ο οποίος ετέθη επικεφαλής των Ευρωατλαντιστών και επιδόθηκε σε βρώμικο πόλεμο κατά της εκλογής του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ο καθηγητής του Παντείου Μ. Ευρυβιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά << την υποψηφιότητα του Μαυρογιάννη πολέμησαν πρωτίστως οι Εγγλέζοι, ακολουθούμενοι κατά πόδας από τους Σκανδιναβούς, με την Νορβηγία του ‘’ευρωατλαντόπληκτου’’  Έσπεν Μπαρθ Άϊντα να πρωτοστατεί >> (Δες άρθρο http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/318921/poioi-kai-giati-mayrisan-tin-kypro-kai-ton-mavrogianni-gia-ti-gs-tou-oie). Επιπλέον ο πρέσβης Νίκος Αιμιλίου δήλωσε  << Λογικά θα αναμέναμε πέραν των άλλων λόγων σύσσωμη την υποστήριξη των εταίρων μας, την οποία δυστυχώς δεν είχαμε από τους συνήθεις υπόπτους >>.  Είναι γεγονός ότι αν επικρατούσε ο Α. Μαυρογιάννης η Κυπριακή Δημοκρατία θα προήδρευε του πιο σημαντικού οργανισμού που είναι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αυτό όμως θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα εμπόδια για τα διαλυτικά σχέδια του Άϊντα εναντίον της. 

Όλα τα ανωτέρω τρομοκρατικά χτυπήματα εκ μέρους του Άϊντα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν εκπορεύονται μόνο από ένα πρόσωπο αλλά αντανακλούν στον ίδιο τον ΟΗΕ. Αυτές οι πράξεις βαρβαρότητας του Άϊντα έχουν αντίκτυπο, στον μεγαλύτερο Παγκόσμιο Οργανισμό που δημιουργήθηκε στον αντίποδα της βαρβαρότητας, αρμόδιο για την επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικές διαδικασίες μεταξύ των κρατών αντί των ολέθριων πολέμων. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό τον ρόλο είναι καταδικασμένος να διαλυθεί όπως συνέβη με την κοινωνία των Εθνών (Κ.Τ.Ε.). Αν δεν αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη και δεν εφαρμοσθεί το Δίκαιο στην Κύπρο θα έχουμε τις πλέον οδυνηρές εξελίξεις σε όλο τον πλανήτη. Η ομερτά όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων και δυνάμεων για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν και διαπράττονται από τους Τούρκους κατακτητές υποδηλώνει ότι θέλουν την Κύπρο ρημαγμένο σημείο του πλανήτη για να έχουν αυτά την απόλυτη κυριαρχία διατηρώντας τις στρατιωτικές βάσεις τους, φανερές και μυστικές. Αμφισβητείται για άλλη μια φορά ο ‘’πολιτισμός’’ της Δύσης δεδομένου ότι η Κύπρος αποτελεί την πλέον στρατιωτικοποιημένη ζώνη στην περιοχή της Μεσογείου, κάτι ανάλογο που συναντάμε στο Τζιμπουτί ( κράτος – κέρβερος της Δύσης στην Αφρική).     

Θέλω να επισημάνω ότι ζούμε σε μια εποχή όπου καταγράφονται μαζικές εξοντώσεις λαών όπως συμβαίνει τώρα με την Συρία και ίσως ακολουθήσουν και γενικευμένες συρράξεις στην εύφλεκτη περιοχή μας. Η πολεμική Δύση συχνά κατασκευάζει τέτοιες συγκρούσεις και τις επιδιώκει για να εδραιώσει τον έλεγχό της πάνω στον υπόλοιπο κόσμο, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει λιγοστές χώρες και λιγοστά άτομα αποφασισμένους να αντισταθούν. Η ιστορία μας δείχνει ότι η αντίσταση απέναντι στην τρομοκρατία και την βαρβαρότητα είναι ικανή να εξασφαλίσει την επικράτηση του ανθρωπισμού.

Κατά τον Νόαμ Τσόμσκι : << Δύο είναι οι τάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ταυτόχρονα. Ένας εξωτερικός παρατηρητής που θα περιέγραφε τον κόσμο, θα έλεγε ότι η κύρια τροχιά κινείται στην κατεύθυνση της αυτοκτονίας, όπως κάποιος που πηδάει στο κενό. Όμως  μια δεύτερη τροχιά αναπτύσσεται προς την αντίθετη κατεύθυνση και η τάση αυτή έχει καταγράψει ορισμένες επιτυχίες. Υπήρξαν αλλαγές, ακόμη και τα τελευταία τριάντα με σαράντα χρόνια, και μάλιστα σημαντικές. Το ερώτημα είναι, ποια από τις δύο θα επικρατήσει; >>. Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτές οι επιτυχίες να αυξηθούν και εν τέλει να επικρατήσει αυτή η δεύτερη τροχιά.