Θα ψηφίσεις ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα ή θέλεις να σε κυβερνάω με ακυβερνησία;

ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Ή ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΩ ΜΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ?

Θα ψηφίσεις ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα ή θέλεις να σε κυβερνάω με ακυβερνησία? Και στην κατηγορια αρχειο κινηση ιδεων Μήπως νομίζουν ότι την Κυριακή παίζαμε «μπιζ»;

Του Νάσου Π. Νασόπουλου

Αντώνη, Βαγγέλη, Φώτη παίξτε μπάλα κι αφήστε το …παλιόπαιδο τον Αλέξη…

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μάς αντιμετωπίζουν λες και στις εκλογές της Κυριακής παίζαμε «μπιζ». Θυμόσαστε το «μπιζ». Καθόταν ένας και τον σφαλιαρώναμε όλοι οι υπόλοιποι, χωρίς να μας βλέπει γιατί είχε κλειστά τα μάτια του. Όταν όμως το παιχνίδι τελείωνε, και αυτός που τις άρπαζε, και αυτοί που τις έριχναν, ήσαν και πάλι φίλοι.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λοιπόν, θεωρούν ότι μπορεί την Κυριακή να χόρτασαν σφαλιάρες, αλλά από τη Δευτέρα είμαστε και πάλι φίλοι. Τουτέστιν, θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να κυβερνάνε τη χώρα με την ίδια πολιτική που ακολούθησαν τα 2,5 τελευταία χρόνια.

Ε, λοιπόν την Κυριακή ο κόσμος δεν έπαιζε «μπιζ».

Έριξε σφαλιάρες και μάλιστα δυνατές, αλλά δεν ήταν παιχνίδι.

Ήταν η μαζική ανταπόδοση για τις χιλιάδες σφαλιάρες που έχουν φάει εκατομμύρια πολίτες, από τα συγκεκριμένα δύο κόμματα.

Ήσαν σφαλιάρες οργής, θυμού, αλλά και συνειδητής επιλογής να τελειώνουμε μια καλή με αυτούς τους τύπους, που επί 40 χρόνια μας έπιαναν κορόιδα και την τελευταία διετία μάς τρέλαναν στη σφαλιάρα.

Όσοι νομίζουν ότι την Κυριακή ο λαός έκανε πλάκα και από την Δευτέρα το πρωί,

είναι διατεθειμένος να ανεχθεί την πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια, μάλλον έχουν αλλοφρονήσει από την πολλή σφαλιάρα που έπεσε.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα δημοσιογραφικά τους παπαγαλάκια, που έχουν κατακλύσει τα στούντιο των διαπλεκόμενων καναλιών, επιμένουν ότι το μήνυμα των εκλογών είναι η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας , αλλά ξεχνούν το άλλο, ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα για απόρριψη της πολιτικής του μνημονίου.

Ναι, κυβερνήσεις συνεργασίας έδειξε ο λαός με την ψήφο του. Αλλά, κυβερνήσεις συνεργασίας που θα ακολουθήσουν μια πολιτική ριζικά διαφορετική από αυτήν που ακολούθησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα τελευταία 2,5 χρόνια.  Το δεύτερο κάνουν πως το ξεχνάνε, προτάσσοντας ως σημαντικό μόνον το πρώτο.

Πολύ απλά μας λένε: ξεθυμάνατε την Κυριακή, τώρα αφήστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουν την πολιτική τους! Όμως απαιτούν να έχουν και την ομόθυμη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, ώστε να μοιραστούν μαζί τους τον επόμενο καταιγισμό σφαλιάρας.

Και για να επιτύχουν το στόχο τους, θέτουν το εκβιαστικό δίλλημα: αν δεν κάνουμε τώρα κυβέρνηση συνεργασίας, θα χρεοκοπήσουμε. Συνεχίζουν όμως ότι αν στην κυβέρνηση δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Όπερ σημαίνει ότι είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει, μόνον και μόνον επειδή ένα κόμμα του 17%, δεν τους κάνει το χατίρι. Τι σόι υπεύθυνη στάση είναι αυτή, που –κατά τα λεγόμενά τους- θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία, επειδή δεν τους κάνει το χατίρι ένα κόμμα του 17%;

Ή είναι πράγματι υπαρκτός ο κίνδυνος της καταστροφής, οπότε ως υπεύθυνοι πολιτικοί (έτσι αυτοδιαφημίζονται) πρέπει να την αποτρέψουν αδιαφορώντας για το τι λέει ο «17%», ή ο κίνδυνος της χρεοκοπίας είναι προσχηματικός, οπότε κάνουν μικροπολιτική και όχι υπεύθυνη πολιτική, μόνον και μόνον για να ενοχοποιήσουν τον «17%» προσδοκώντας σε αποδυνάμωσή του στις επόμενες εκλογές.

Στο ερώτημα αυτό οφείλουν να απαντήσουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΔΗΜΑΡ που αποδέχονται τη λογική της συγκυβέρνησης, θέτοντας όμως ως όρο, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύριοι Βαγγέλη μου, Αντώνη μου και Φώτη μου, αν ο Αλέξης είναι τόσο ανεύθυνος όσο αφήνετε να εννοηθεί στις πρόσφατες δηλώσεις σας, θα επιτρέψετε να καταστραφεί η χώρα, ενώ μπορείτε να την σώσετε; (μην ξεχνάμε ότι και οι τρεις μαζί έχετε 168 «κουκιά»).

Τόση ανευθυνότητα πια και από τους τρεις σας;

Θα επιτρέψετε την καταστροφή της χώρας επειδή δεν σας παίζει αυτό το …παλιόπαιδο ο Αλέξης;

Όταν ήμουν μικρός και κάποιο παιδί δεν με έπαιζε, η μάνα μου δεν μου έλεγε «διάλυσε το παιχνίδι», αλλά με συμβούλευε «παίξε παιδάκι μου, με τα άλλα παιδάκια που σε παίζουν». Ε, λοιπόν παίξτε μπάλα οι τρεις σας κι αφήστε το… παλιόπαιδο. Κι όταν τελειώσετε με  την μπάλα θα σας περιμένουμε να ξαναπαίξουμε όλοι μαζί «μπιζ» (αφού «μπιζ» νομίζετε ότι παίξαμε την Κυριακή). Πάρτε θέση και ερχόμαστε…