Είτε σας αρέσει, είτε όχι

Της Κατερίνας Γκαράνη

Είτε σας αρέσει, είτε όχι αυτή που θα δώσει το καίριο χτύπημα στο εκτρωματικό οικονομικό παγκόσμιο σύστημα -που ουδεμία σχέση έχει με τον καπιταλισμό όσο και να τραβάτε τα βυζιά σας επιμένοντας ότι είναι- είναι η Αμερική.

Οι κρίσεις προκλήθηκαν από εκεί μελετημένα, συντονίζονται από εκεί πάντα μελετημένα και από εκεί θα δοθεί η τρίτη και τελειωτική πτώση της Γερμανίας, της εκατονταετούς αχυρανθρωποχώρας του Ηνωμένου Αμερικανικού Έθνους. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η Μ. Βρετανία αποχώρησε εγκαίρως από το στημένο με μαεστρία ναρκοπέδιο Ε.Ε και ότι ο Καναδάς (με όλες τις αμερικανικές εταιρείες να έχουν θυγατρικές στην χώρα του τελευταίου καθαρού προπυργίου του καπιταλισμού), που έχει συνάψει εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε, προσκυνάει ως καλός υπήκοος τις Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου. Μην ξεχνάτε ότι ιστορικά όποια πέτρα να σηκώσεις παγκοσμίως ένα Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεις από κάτω. 
Και αν ψάχνετε για αντίπαλο δέος υπάρχει, μόνο που πλέον είναι ουσιαστικά το ίδιο: Η Ρωσία. Τα αντίπαλα στρατόπεδα έχουν πια το ίδιο σύστημα και με αυτό θα προχωρήσουν εφόσον έπαιξε το σύστημα διεθνισμός και παγκοσμιοποίηση. Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να δίνονται εξηγήσεις για τις διαφοροποιήσεις τους. Τόσο καλά το κατάφεραν.


Είτε το θέλετε είτε όχι το σύστημα που έπαιξαν δυνάμωσε τον “πατριωτισμό” τεχνηέντως αλλά να μην ξεχνάμε ότι ο μη πατριωτισμός για το δήθεν καλό της παγκόσμιας κοινότητας έφτασε τα πράγματα εδώ που τα έφτασε. Τα σκλαβοπάζαρα και η αναγκαστική μετανάστευση (νεοδουλεία με αντίτιμο δηλαδή) ήταν το φυσικό επακόλουθο. Όπου γης και πατρίς; Αλήθεια; Αυτό έχει βάση μόνο όταν αναφέρεται σε επιφανείς άντρες και όχι στον κάθε κακομοίρη που ψάχνει μεροκάματο για να πληρώσει την ιδιωτική εταιρεία νερού για να έχει δικαίωμα στην μη αφυδάτωση.


Όταν παίζεις με κανόνες που ορίζουν άλλοι και σε βάζουν να επιλέξεις μεταξύ δύο στημένων συστημάτων το παιχνίδι το έχεις χάσει πριν ακόμα ξεκινήσει. Κι αν κρατάνε στο παιχνίδι τον μπαλαντέρ ανθρωπισμό και κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από αριστερά κινήματα το κάνουν γιατί ξέρουν ότι οι καλύτερες βαλβίδες ασφαλείας είναι ο ομαδοποιημένος συναισθηματισμός ειδικά από την στιγμή που ο Μαρξ άρχισε να πουλιέται και στα περίπτερα.