Κάποια πρώτα συμπεράσματα μετά τις εκλογές

“ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”

Του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου

1. – Μπορούν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, οι yesmen-οι εθελόδουλοι, να το λύσουν; Προφανώς Όχι.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αφού μετέτρεψε την Ελλάδα σε Τιτανικό, «σε δεύτερη φάση συμμάχησε με διεθνικούς χρηματοοικονομικούς δρώντες και τεχνοκράτες, σε τρίτη υπέγραψε θανατηφόρα μνημόνια ύφεσης, δανεισμού, τοκογλυφίας και στο τέλος κατάφερε κατά της Ελληνικής κοινωνίας ένα θανατηφόρο κτύπημα με το να υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο» (Παναγιώτης Ήφαιστος).

– Μπορούν αυτοί που έβαλαν την χώρα στο Μνημόνιο, αυτοί που υποθήκευσαν το παρόν και το μέλλον της, να επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο; Ασφαλώς όχι.

Δεν αξίωσαν την άμεση απαλλαγή από επαχθή και καταχρηστικά χρέη που δημιουργήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, την στιγμή που μπορούσαν. Ούτε που το σκέφτηκαν! Υπηρέτες.. (Και)Γι’ αυτό ο Κυρίαρχος Λαός τους έκανε πέρα. Έστειλε το ΠΑ «ΣΟ».Κ στα αζήτητα, έκανε την πρώτη σε ψήφους ΝΔ κόμμα μικρομέγαλο. Ανέδειξε μια δύναμη της Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ,σε δεύτερο κόμμα, Αξιωματική Αντιπολίτευση μετά δεκαετίες..

Ψήφισε ο Κυρίαρχος Λαός μας στις 6 Μάη, κατά πλειοψηφία: Αντι-μνημονιακά- Δημοκρατικά.

2. Καθώς περνούν οι μέρες, αρχίζουμε να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας από την ψήφο των συμπολιτών μας στις 6 Μαΐου. Ένα από αυτά: η Πολιτική ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ της πλειοψηφίας των πολιτών από τα πελατειακά δίκτυα της τελευταίας 30ετίας, από την (άθλια) κομματοκρατία, από την ρουσφετοκρατία του Δικομματισμού. Είχαν προηγηθεί οι Πλατείες και οι Αγανακτισμένοι που άνοιξαν τον δρόμο, βάζοντας -χωρίς και οι ίδιοι να το ξέρουν-τα θεμέλια για την “ανατροπή”. Την αρχή της οποίας ζούμε.(Προτεινόμενο) Επόμενο στάδιο: η “οριζόντια” Πολιτική δομή και σχέση, η αυτο-οργάνωση, οι δράσεις αλληλεγγύης. Η διαμόρφωση μιας Εναλλακτικής Πρότασης, ενός διαφορετικού παραγωγικού μοντέλου βασισμένο στην Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας.

3. «Το παλαιό πεθαίνει και το νέο αργεί να γεννηθεί» . 6η Μαΐου: η Αρχή του Τέλους του Μεταπολιτευτικού κύκλου. Προς τα πού; Μετα-Δημοκρατία, ή, «οικόπεδο και Αποικία» Τοκογλύφων και ιμπεριαλιστών;

4. Άρχισε να γίνεται ευρύτερα κατανοητό: το Σεφερικό «Τα σπίτια που είχα μου τα πήραν».. μπορεί να μην αφορά τους κομμουνιστές που θα έλθουν «να μας τα πάρουν», αλλά ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟΥΣ που μας τα παίρνουν: τους Τραπεζίτες..